Nu er millionerne fra IT Factory-konkursboet fordelt

Det var i denne bygning i Jægersborg, at IT Factory havde hovedkvarter. Foto: Google Streetview.


Nu er millionerne fra IT Factorys konkursbo blevet fordelt mellem kreditoerne. Det skriver Finans.dk.

Nordania Leasing, der er ejet af Danske Bank, fik 73,5 millioner kroner. Det var dog noget lavere, end de 261,4 millioner kroner, som firmaet havde sat som krav.

IBM Danmark havde et krav på 124,9 millioner kroner, men endte med at få 35,1 millioner. Dermed fik IBM det næsthøjeste beløb.

Blandt de resterende kreditorer, som fik penge fra konkursboet findes også Bjarne Riis’ Riis Group, der havde fremsat krav på 33,3 millioner kroner, men endte med at få 9,4 millioner kroner. Kravet kom efter IT Factory, blot få måneder før korthuset ramlede sammen, havde tegnet sig for et sponsorat med Riis’ daværende cykelhold.

I alt er 300 millioner kroner blevet fordelt blandt kreditorerne. Det viser en aktindsigt, Finans.dk har modtaget fra Sø- og Handelsretten.

IT Factory blev erklæret konkurs den 1. december 2008. Det skete da selskabets bestyrelse kunne konstatere, at der var sket omfattende svindel i virksomheden. Direktøren, Stein Bagger, var torsdagen inden sporløst forsvundet under en rejse med sin kone og to vennepar til Dubai.

Stein Bagger endte med at melde sig selv til politiet i USA, da svindlen var opdaget og konkursen en realitet.

I 2009 blev Stein Bagger idømt syv års fængsel. Han blev løsladt i 2014.