22-årig mand dømt for grov vold i fængsel​​​​

Arkivfoto: succo / Pixabay

En 22-årig mand blev i går ved Retten i Horsens idømt 5 måneders ubetinget for at have slået en medindsat i hovedet med et jernrør i Statsfængslet Enner Mark.

Voldsepisoden fandt sted den 11. april i år.

Den 22-årige mand, der på daværende tidspunkt afsonede en dom for ulovlig våbenbesiddelse, erkendte, at han havde slået den medindsatte, en 25-årig mand, adskillige gange i hovedet med et jernrør. Den 22-årige forklarede dog under retsmødet, at han selv tidligere var blevet overfaldet i Statsfængslet Enner Mark, og at han ved genindsættelsen i Enner Mark var stødt på de gamle voldsmænd.

I forbindelse med hans tilbagevenden til Enner Mark havde de gamle voldsmænd og den 25-årige truet med at stikke ham ned med en kniv, hvis han ikke gik i frivillig isolation. Den 22-årige forklarede, at han herefter blev så bange, at han tog et jernrør fra fængslets fitnesscenter og gemte det under trøjen.

Den 11. april 2017 var den 22-årige så på vej i seng, da han mødte den 25-årige på gangen i Enner Mark. Her mente den 22-årige, at den 25-årige truede ham ned en knivlignende genstand, hvorfor han tog jernrøret frem og slog den 25-årige adskillige gange i hovedet.

Den 25-årige, der fortsat også afsoner straf, deltog i retten via videolink. Her forklarede den 25-årige, at det var korrekt, at han var blevet slået i hovedet med et jernrør, men at han ikke vidste, hvem der slog ham. Den 25-årige blev herefter foreholdt den 22-åriges forklaring om, at ham og hans venner forud for episoden skulle have truet den 22-årige. Dette reagerede den 25-årige meget aggressivt på, idet han råbte diverse ukvemsord mod både tiltalte, dommeren og de i øvrige tilstedeværende i retten. Dommeren vurderede herefter, at det ikke var grundlag for yderligere afhøring af den 25-årige.

Den 22-årige voldsmand blev idømt 5 måneders ubetinget fængsel og betinget udvist af Danmark. Retten lagde i skærpende retning vægt på, at volden var begået i fængslet, samt at den 22-årige var straffet flere gange tidligere for vold.

Den 22-årige udbad sig betænkningstid i forhold til anke.