Tre mænd dømt for at sprænge pengeautomater

Arkivfoto: succo / Pixabay

En 38-årig mand fra Aarhus blev i går ved Retten i Aarhus idømt fem års fængsel for at have sprængt tre bankautomater i luften.

Sprængningerne fandt sted i henholdsvis Horsens den 3. maj 2016, Auning den 11. juli 2016 og Odder den 20.december 2016.

Desuden blev manden fundet skyldig i at have forvoldt fare for politifolk, da han, i forbindelse med en eftersættelse den 20. december 2016 fra Odder til Tranbjerg, kastede partisansøm ud foran flere politipatruljer. Derudover blev han fundet skyldig i et indbrud på Royal Casino i Aarhus begået i februar 2016.

Den 38-årige er den tredje person til at modtage dom i sagen, og der er nu udmålt i alt 12½ års fængsel til de tre gerningsmænd, der alle er i 30’erne og fra Aarhus-området.

– Jeg er tilfreds med de i sagen afsagte domme. Det er positivt, at berigelsesafdelingens hårde arbejde i forbindelse med efterforskningen af sagen har ledt til domfældelser, og at straffenes længde afspejler alvorligheden af de begåede forbrydelser. Desuden noterer jeg mig, at der ikke siden anholdelsen af gruppen er konstateret nye forhold vedrørende sprængninger af banker i Østjylland, siger anklager Rasmus Gyldenløve.

Det er Berigelsessektionen i Østjyllands Politi, der har efterforsket sagen, hvor flere banker i Østjylland i løbet af 2016 oplevede, at bankautomater blev sprængt i luften midt om natten. Sprængningerne medførte store tab – både i form af udbytte fra automaterne og i forbindelse med de omfattende ødelæggelser på bygninger og inventar.

En lang, intensiv og målrettet efterforskning gjorde, at politiet fik opklaret automat-sprægninger begået i Horsens, Grenaa, Auning, Give og Odder.