Trump havde hemmeligt møde med Putin

Foto: D. Myles Cullen

Den amerikanske præsident Donald Trump havde ikke ét – men to møder med sin russiske kollega Vladimir Putin i forbindelse med det nyligt overståede G20 topmøde. Det skriver flere internationale medier, her i blandt BBC News.

I forbindelse med G20-topmødet, havde Trump og Putin et formelt møde, hvor der deltog både rådgivere og tolke. Det møde er velkendt. Men de to havde også et uformelt møde, hvor kun Trump, Putin og Putins personlige tolk var tilstede.

Mødet foregik under en middag for statsoverhovederne i forbindelse med G20-topmødet i Hamborg i begyndelsen af måneden. Her havde Trumps kone, Melania, Putin til bords. Men hun forlod sin plads og lod i stedet sin mand sætte sig. Trump havde hverken en tolk eller rådgivere med ved de to statsoverhoveders samtale. Kun Putins tolk var tilstede.


Præsident Trump har i nat dansk tid på Twitter kommenteret på oplysningerne om de to præsidenters møde under middagen:

Falsk nyhedshistorie om hemmelig middag med Putin er ‘syg’: Alle G20 ledere og ægtefæller var inviteret af tysklands kansler. Presse vidste det!

Og bagefter tweetede han:

The Fake News er mere og mere uærlige! Selv en middag arrangeret for top 20 ledere i Tyskland får de til at se skummelt ud.