Politiet efterlyser 16-årig pige – har været væk i to måneder

Politiet beder om hjælp til at finde 16-årige Victoria Adelhaid Andersen, som har været væk i mere end 2 måneder. Politifoto.


Ved du, hvor 16-årige Victoria befinder sig? – sådan spørger Østjyllands Politi, som nu beder borgerne om hjælp til at finde den unge pige, som har været væk i mere end to måneder.

Victoria Adelhaid Andersen har ikke været set siden den 12. maj, hvor hun forlod institutionen “Ny-Start Markusminde” i Sabro, hvor hun er anbragt.

Victoria er tidligere gået fra institutionen, men er altid kommet tilbage, hvilket dog ikke er sket denne gang. Både Victorias mor og institutionen har siden hendes forsvinden modtaget mails, der angiveligt skulle være fra Victoria, men politiet har mistanke om, at det er nogle andre, der står bag de mails, og at de også har hjulpet Victoria med at gå under jorden.

Politiet frygter ikke, at der er sket Victoria noget, men da hun er under 18 år og anbragt på institution, skal hun tilbage dertil.

Politiet oplyser, at hvis nogen har hjulpet hende med at gå under jorden, er det en overtrædelse af straffelovens § 215, der siger, at:

Den, som unddrager en person under 18 år forældres eller anden rette vedkommendes myndighed eller forsorg eller bidrager til, at han unddrager sig sådan myndighed eller forsorg, straffes med bøde eller fængsel indtil 4 år (jf. reglerne i § 261)

Østjyllands Politi vil gerne høre fra borgere der ved, hvor Victoria opholder sig, eller som har kendskab til, hvem der evt. har hjulpet hende med at gå under jorden.

Oplysninger i sagen kan gives til Østjyllands Politi på telefon 114.