Trump vil ikke tillade transkønnede i hæren

Foto: D. Myles Cullen


Præsident Donald Trump mener ikke, at der skal være transkønnede i den amerikanske hær.

Den tidligere præsident Barack Obamas regering besluttede sidste år, at transkønnede åbent skulle have lov til at tjene i det amerikanske forsvar.

Men det vil landets nuværende præsident sætte en stopper for.

I sidste måned udsatte forsvarsminister Jim Mattis planen om gradvist at tillade transkønnede i forsvaret. Det skete for at de forskellige grene af forsvaret bl.a. kunne se på implikationerne af planen.

På twitter skriver Trump:

“Efter at have rådført mig med mine generaler og militæreksperter, så vær hermed informeret om, at USAs regering ikke vil acceptere eller tillade, at transkønnede personer gør tjeneste i nogen form, i det amerikanske militær. Vores militær skal være fokuseret på beslutsom og overvældende sejr og skal ikke bebyrdes med enorme medicin udgifter og den forstyrrelse, som transkønnede i militæret vil medføre. Tak.”