17-årig bilist fik en kort karriere bag rattet

Arkivfoto: gagnonm1993 / Pixabay

Natten til torsdag den 13. juli blev en 17-årig dreng anholdt og sigtet for spirituskørsel. Det skete mindre end én måned efter han havde bestået køreprøven, som i forbindelse med en 3-årig forsøgsordning har gjort det muligt for 17-årige at få kørekort.

Den 17-årige blev standset kort før klokken ét om natten på Bredgårdsvej i Hadsten. Det viste sig, at den unge bilist var påvirket af spiritus og da alle passagerne i bilen var under 18 år, havde han heller ikke overholdt reglerne om at have en erfaren bilist med som ledsager.

Han blev anholdt og kørt til politistationen i Randers for at få taget en blodprøve, der skulle fastlægge hans promille.

Nu har politiet modtaget resultatet af blodprøven, der viste en promille på 1,04.

Det betyder, at den 17-årige mand mister sit kørekort og skal på et alkohol- og trafikkursus, hvorefter han skal starte forfra med at tage kørekort i et reduceret lektionsforløb, der skal afsluttes med en ny køreprøve.

Derudover vil han få en bøde på ca. 10.000 kroner for at køre i spirituspåvirket tilstand og uden godkendt ledsager. Bøden dækker også sagens omkostninger.

Inklusive udgifterne til et nyt kørekort løber den 17-åriges køretur, ifølge politiet, op i mellem 15.000 og 20.000 kroner.