Nordkorea bekræfter: har affyret nyt missil i retning mod Japan

Grafik: daniel_diaz_bardillo / Pixabay


Nordkorea bekræfter, at have affyret endnu et missil i retning mod Japan. Det skriver flere internationale medier, herunder DW.com.

Missilet blev affyret natten til lørdag lokal tid – fredag aften dansk tid.

Ifølge dw.com skrev det officielle nordkoreanske nyhedsbureau KCNA efterfølgende “Kære leder Kim Jong-Un udtrykker stor tilfredshed med den succesfulde test og hylede dets udviklere” og at, Kim Jong-Un skal have udtalt, at testen viser, at hele USA er inden for rækkevidde.

Ifølge det japanske nyhedsbureau Yonhap News Agency var der tale om et Hwasong-14 ICBM interkontinentalt ballistisk missil, som nåede en højde af omkring 3.700 kilometer og fløj mere end 1.000 km inden det landede i havet mellem Nordkorea og Japan i den japanske økonomiske zone.