Teenagere stjal bil og kørte over 500 km

Fem teenageres vilde tur i en stjålet Mercedes stoppede først, da de kørte galt – der havde turen varet mere end 500 km. Foto: New South Wales Police.


Fem teenagere er blevet sigtet for biltyveri, efter de tilsyneladende har stjålet en bil og kørt mere end 500 km i den.

Ifølge New South Wales Police blev en sort Mercedes Benz stjålet fra en hjem i Canberra-forstaden Amaroo fredag.

Lørdag morgen ved 7-tiden blev bilen set på en tankstation i Molong godt tre timers kørsel væk. Uden at betale for benzinen kørte bilen videre.

Politiet modtog flere anmeldelser fra borgere, som var bekymrede over den måde, som den sorte Mercedes blev kørt på, der skal angiveligt have været tale om, at den kørte mere end 150 km/t på vejen mod Dubbo.

En time efter pitstoppet på tankstationen blev den stjålne bil observeret af lokale betjente i byen Dubbo. Politi forsøgte, uden held at stoppe bilen og optog i stedet forfølgelsen, men opgav efter kort tid af hensyn til sikkerheden. Da var den sorte Mercedes på vej i retning mod byen Coonamble.

Klokken 13.30 blev bilen set lave såkaldte ‘burnouts’ af politiet i Coonamble, som uden held forsøgte at standse bilen, der med høj hastighed kørte væk fra stedet ad Tooroweenah Road.

Kort tid efter fandt politiet den sorte Mercedes, der var forulykket på Tooroweenah Road da et af dækkende på bilen sprang.

Fem teenagere blev anholdt på stedet: en 16-årig dreng, der angiveligt havde kørt den stjålne Mercedes, to 15-årige drenge, en 13-årig dreng og en 14-årig pige.

De blev alle taget med til den lokale politistation i Coonamble, hvor de blev afhørt under tilstedeværelse af en bisidder.

Den 16-årige blev sigtet for biltyveriet, to tilfælde af ikke at have stoppet på politiets anmodning, to gange af farlig kørsel og to tilfælde af at have kørt bil uden førerret – som han aldrig har haft. Desuden var der i forvejen to sager, som politiet gerne ville snakke nærmere med ham om.

De fire andre teenagere blev sigtet for at have ladet sig transportere i det stjålne køretøj.

Alle fem blev nægtet løsladelse mod kaution og fremstilles søndag i ungdomsretten, oplyser New South Wales Politi.