Pirattaxa-kunde frarøvet flere tusinde kroner – nu er røverne blevet dømt

Arkivfoto: succo / Pixabay

To mænd er blevet idømt seks og otte måneders fængsel for et røveri mod en ung mand efter en pirattaxatur, hvor de truede deres passager til at hæve flere tusinde kroner til dem.

Episoden fandt sted den 3. juni i år tidligt om morgenen. Her var en 21-årig mand på vej hjem fra en bytur i Aarhus, da de to mænd – en 23-årig mand og en 21-årig mand – tilbød at køre ham hjem for 100 kroner.

Mændene kørte ham dog ikke hjem men kørte i stedet til en hæveautomat på Stjernepladsen, hvor de truede deres passager til at hæve i alt 2700 kroner til dem.

Gerningsmændene blev fundet efter godt tværgående arbejde i Østjyllands Politi. Nogle kolleger sad over en kop kaffe og drøftede forskellige sager, og de medarbejdere, der arbejdede med pirattaxa-sagen, viste deres kolleger et billede af de formodede gerningsmænd.

Kort efter tog kollegerne på patrulje og stødte tilfældigvis på de to mænd, som de genkendte fra billederne og signalement af dem og bilen. De to mænd blev derfor straks anholdt og varetægtsfængslet.

Mandag blev den 23-årige chauffør i pirattaxaen i Retten i Aarhus så idømt seks måneders fængsel. Han ankede dommen. Den 21-årige mand blev idømt otte måneders fængsel og ankede ikke.

Anklager ved Østjyllands Politi, Cathrine Brunsgaard Jacobsen, at de tiltalte i retten blev dømt for røveri.

– Sager som denne er en af grundene til, at man bør tænke sig rigtig grundigt om, inden man sætter sig ind i en pirattaxa. Heldigvis førte et rigtig godt politiarbejde til, at vi i dag kunne få dem dømt for deres forbrydelse, siger Cathrine Brunsgaard Jacobsen.