Blev afgjort på straffespark: Danmark i EM-finalen

Det danske kvindelandshold i Fodbold spillede sig torsdag aften i finalen i en nervepirrende semifinalekamp mod Østrig.

13 minutter inde i kampen blev Østrig tilkendt et straffespark, men Sarah Puntigam brændte, da hun sendte bolden over målet.

Østrigs offensiv var svær for danskerne, at få styr på og en stor del af spillet endte som dueller på banen, uden det dog for alvor blev farligt. Ingen af de to hold turde for alvor satse, i frygt for, at blive straffet i stedet.

Da der efter den ordinære spilletid ikke var scoret et eneste mål, måtte kampen ud i 2×15 minutters forlænget spilletid. Især i den sidste del af den forlængede spilletid, var det de danske piger, som styrede kampen efterhånden som modstanderne blev trætte og der åbnede sig små sprækker i deres forsvar. Danskerne havde flere gode skud på østrigernes mål. De blev dog taget af den østrigske keeper.

Heller ikke østrigerne formåede, at score i den forlængede spilletid og så var det altså nødvendigt med en straffesparkskonkurrence for at afgøre hvem, der skulle videre til finalen.

Og det blev en nervepirrende omgang. Danmark satte sine to første bolde sikkert i nettet, men brændte det tredje skud. Østrigerne brændte deres tre første skud, og så kunne Simone Boye sikre Danmark pladsen i finalen – hvilket hun (selvfølgelig har man lyst til at skrive) gjorde, da hun sendte bolden forbi østrigs keeper.

Og så brød jublen ud på stadioen både blandt de danske spillere og ikke mindst blandt de tilrejsende rød-hvide tilskuere på lægterne.

På søndag spilles finalen – og Danmark er med.

Embed from Getty Images