Kendt dansk opfinder sigtet for drab: Svensk kvinde forsvundet efter sejlads i hans ubåd

UC3 Nautilus i 2008.
Arkivfoto: Frumperino (CC BY-SA 3.0)


Den danske opfinder og ejer af den hjemmebyggede u-båd UC3 Nautilus, Peter Madsen, er blevet sigtet for drab på en kvindelig svensk journalist. Han nægter sig skyldig.

Peter Madsen, der ud over sine hjemmebyggede U-både også er kendt som raket konstruktør og medstifter af Copenhagen Suborbitals, der arbejder på at sende en mand ud i rummet.

Opfinder Peter Madsen er blevet sigtet for drab på en kvindelig svensk journalist, som er savnet efter en tur i Peter Madsens private ubåd. Foto: Lars Andersen.


Men nu mistænker politiet ham altså for drab.

Det sker efter Københavns Politi i nat klokken 03.39 modtog en henvendelse fra Joint Rescue Coordination Centre (JRCC) vedrørende en mulig søulykke. En anmelder kontaktede JRCC og oplyste, at han var bekendt med, at den hjemmebyggede ubåd UC3 Nautilus ikke var returneret fra en prøvesejlads.

Nautilus var angiveligt sejlet ud fra Refshaleøen torsdag aften omkring kl. 19.00 med to personer. Den mandlige ejer og en kvindelig, svensk journalist.

I dag klokken 10.30 blev der skabt visuel kontakt til ubåden, da den blev set ved Drogden Fyr i Køge Bugt og efterfølgende blev der etableret radiokontakt til båden, der ifølge ejeren satte kurs mod havn. Umiddelbart inden kl. 11.00 sank ubåden pludselig og ejeren blev efterfølgende reddet op på en privat motorbåd, der sejlede ham i havn.

Politiet oplyser, at der fredag eftermiddag har været dykkere ved ubåden, som ligger på syv meter vand. Det har ikke været muligt at komme ind i ubåden, idet den enten skal stabiliseres på stedet eller bjærges og bugseres til havn, før det vil være muligt. Dette vil formodentligt ske i løbet af lørdag.

Ubådens ejer er anholdt og sigtet for drab på den svenske kvinde. Han vil i morgen blive fremstillet i grundlovsforhør med krav om varetægtsfængsling.

Han nægter drab og har forklaret, at han satte kvinden i land i går aftes ved spidsen af Refshaleøen, nær restaurationen ”Halvandet” omkring kl. 22.30.

Politiet søger vidner
Københavns Politi efterforsker sagen og vil gerne i kontakt med eventuelle vidner:

– Vi vil gerne i kontakt med vidner, der enten har set ubåden med de to personer forlade havnen omkring kl. 19.00 eller som har observeret ubåden og besætning komme nær spidsen af Refshaleøen omkring kl. 22.30. Derudover vil vi gerne tale med eventuelle vidner, der kan have set den svenske kvinde efter kl. 22.30 torsdag aften. Af hensyn til sagens videre efterforskning har vi indtil videre ikke yderligere at tilføje, siger vicepolitiinspektør Jens Møller Jensen.

Den kvindelige svenske journalister beskrives som: 160 cm høj, 56 kg, 30 år, spinkel af bygning, rødbrunt hår, grønne øjne. Iført en orange bluse med lange ærmer, sort/hvid blomstret nederdel, nylonstrømper og hvide tennissko.