Bagmandspolitiet har ransaget Nordea

v


Statsadvokaten for Særlig Økonomisk og International Kriminalitet – populært kaldet ‘Bagmandspoliteit’ har foretaget ransagning af Nordea Bank Danmark A/S’ hovedkontor i København.

Ransagningen er led i en efterforskning af, om banken har overtrådt hvidvaskloven.

Ransageningen foregik torsdag i sidste uge og her blev der beslagtlagt en række dokumenter.

Vurderer om der kan rejses straffesag
Ransagningen foregik uden dramatik.

– Det er kendt, at vi efterforsker en sag mod Nordea, med henblik på at vurdere om der kan rejses straffesag for at overtræde hvidvaskloven. Det er som led i denne efterforskning, at vi gennemførte en målrettet ransagning af banken. Det forløb stille og roligt og uden dramatik, siger politiinspektør, fg. Thomas Anderskov Riis fra SØIK.

SØIKs efterforskning af banken sker på baggrund af en anmeldelse fra Finanstilsynet, der i en undersøgelse anførte, at Nordea Bank Danmark A/S ikke havde overholdt reglerne for bekæmpelse af hvidvask og terrorfinansiering.

– Vi er i fuld gang med at gennemgå, hvad vi fik med fra ransagningen. Når vi har stykket alle brikkerne sammen, melder vi ud, om der er grundlag for at rejse en straffesag mod banken, siger politiinspektør, fg. Thomas Anderskov Riis.

Nordea bekræfter, at Bagmandspolitiet har været på besøg:

– Vi havde ventet dette besøg, som sker i forlængelse af de påbud, Finanstilsynet offentliggjorde i juni 2016 vedrørende Nordea Bank Danmark A/S’ overtrædelse af loven om hvidvask. Dengang blev sagen i overensstemmelse med dansk praksis overdraget til Anklagemyndigheden til videre undersøgelse, siger Julie Galbo, Chief Risk Officer i Nordea Bank AB.

– Vi fokuserer på at samarbejde fuldt ud med Anklagemyndigheden, og vi er optaget af at sikre fuld adgang til alle relevante oplysninger, siger Julie Galbo.