Peter Madsen indrømmer: Kim er begravet til søs

Den 30-årige svenske journalist Kim Wall døde ved en ulukke ombord på ubåden Nautilus og blev efterfølgende begravet til søs. (Københavns Politi).


Den svenske journalist Kim Kim Wall er død – det har raketbygger og u-bådsejer Peter Madsen nu indrømmet.

”Sigtede har til politiet og i retten forklaret, at der er sket en ulykke ombord på ubåden, som har medført Kim Walls død, og at han efterfølgende har begravet hende til søs på et ikke nærmere defineret sted i Køge Bugt. Københavns Politi kan supplerende oplyse, at sigtelsen for drab opretholdes. Der vil ikke kunne gives yderligere oplysninger om sagens efterforskning, da denne stadig er omfattet af dørlukningen”, hedder det i en pressemeddelelse som Københavns Politi har udsendt i dag.

Opfinder Peter Madsen indrømmer nu, at Kim Wall er død. Foto: Lars Andersen.


Både de danske og svenske søfartsmyndigheder har udarbejdet et konkret track af ubådens sejlrute i Køge Bugt og Øresund. Ruten ligger alene i dansk farvand i henholdsvis det sydlige Øresund samt den nord- og vestlige del af Købe Bugt.

I fredag foretog danske søfartsmyndigheder konktrete dyk på denne rute, hvilket vil fortsætte i dag, hvor den maritime indsats udover dykkere også omfatter et fartøj med sonar udstyr.

Svensk politi og øvrige myndigheder har henover weekenden gennemført søg fra såvel helikopter som fra skibe. Det vil de fortsætte med mandag.