Tre mænd varetægtsfængslet for grov vold mod medarbejder fra SKAT

Foto: Rigspolitiet.

Foto: Rigspolitiet.


Retten i Herning har efter et lukket grundlovsforhør besluttet at varetægtsfængsle tre mænd, som er sigtet for i forening at have planlagt og udøvet grov vold mod en medarbejder fra SKAT.

De tre mænd på 28, 36 og 47 er alle fra Københavnsområdet. Det er sigtet for i forening at have planlagt og udøvet vold af særlig rå, brutal eller farlig karakter begået mod nogen i offentlig tjeneste eller hverv efter straffelovens § 119, jf. § 245, stk. 1.

– Der er tale om en usædvanligt grov sag, hvor flere gerningsmænd efter vores overbevisning har planlagt og udført et overfald mod en kvindelig medarbejder fra SKAT i hendes fritid og med baggrund i hendes arbejde. Under det lukkede grundlovsforhør har vi fremlagt de foreløbige beviser fra politiets efterforskning for domstolen, og de sigtede har haft mulighed for at udtale sig. De nægter sig alle tre skyldig. Dommeren har på baggrund af de oplysninger, der er kommet frem i retten i dag, besluttet at imødekomme vores anmodning om varetægtsfængsling af hensyn til den videre efterforskning, siger specialanklager Lise Hebsgaard fra den lokale anklagemyndighed ved Midt- og Vestjyllands Politi.

Overfaldet fandt sted den 14. marts ved en 37-årig kvindes bopæl ved Silkeborg. Under overfaldet pådrog kvinden sig flere kæbe- og ribbensbrud efter at være blevet slået flere gange med knyttet næve i ansigtet og på kroppen.

Politiet er af den opfattelse, at overfaldet skete som følge af kvindens arbejde ved SKAT.

Mændene er varetægtsfængslet i fire uger, men kærede varetægtsfængslingen til landsretten.