To års fængsel for færdselsdrab på 14-årig pige

Arkvifoto: succo / Pixabay

En 55-årig mand fra Langå blev i går ved Retten i Randers idømt to års fængsel og frakendelse af førerretten i 10 år for at have forårsaget et færdselsuheld, der kostede en 14-årig pige livet.

Uheldet skete om eftermiddagen den 21. april, hvor den 14-årige pige kom cyklende ved rundkørslen på Gydevej/Ulstrupvej i Langå, da hun blev ramt af den 55-åriges bil, som med høj fart kørte frem for ubetinget vigepligt. Sammenstødet var så voldsomt, at den 14-årige pige kort efter blev erklæret død på stedet. Den 55-årige mand forsøgte at flygte fra uheldet, men blev tilbageholdt af flere vidner.

Den 55-årige mand blev dømt efter anklageskriftet, hvor han var tiltalt for uagtsomt manddrab under særligt skærpende omstændigheder, da de efterfølgende undersøgelser har vist, at manden havde en promille på to, kørte med mindst 102 km/t, hvor han måtte køre 50 km/t, ikke overholdt sin ubetingede vigepligt og kørte bil, på trods af at han var administrativt frakendt førerretten. Manden blev desuden dømt for at flygte fra stedet.

– Det er en alvorlig sag at køre bil med så høj hastighed og høj promille i blodet, og i denne sag fik det fatale konsekvenser. Det er en dybt tragisk sag for alle parter, og jeg er godt tilfreds med, at der nu er faldet dom, siger anklager Jeanni Andreeva.

Den 55-årige mand udbad sig betænkningstid i forholdt til eventuel anke. Han blev fængslet efter dom og sidder altså fortsat varetægtsfængslet.