Danske ministre: Glade for præsident Kenyattas accept af domstolens afgørelse

Udenrigsminister Anders Samuelsen er glad for at Kenyas præsident Uhuru Kenyatta har accepteret den kenyanske højesterets afgørelse. Foto: Udenrigsministeriet.


Den danske udenrigsminister Anders Samuelsen og udviklingsminister Ulla Tørnæs, har i en fælles udtalelse kommenteret på annulleringen af det kenyanske præsidentvalg.

I udtalelsen hedder det:

”Kenyas højesteret har i dag (i går fredag -red.) annulleret resultatet af præsidentvalget den 8. august. Som medformand for valgdonorgruppen i Nairobi har Danmark under hele valgkampen opfordret alle parter til at løse stridigheder ad rettens vej. Det er det, der nu er sket. Danmark har i mange år støttet den demokratiske udvikling i Kenya, herunder opbygningen af uafhængige og transparente statsinstitutioner, og afgørelsen i dag er et bevis på, at det arbejde bærer frugt.

Vi er glade for at notere os præsident Kenyattas accept af domstolens afgørelse. Vi opfordrer den kenyanske befolkning og alle politiske partier til at respektere dommen og til at medvirke til at gennemføre det forestående omvalg på fri, fair og fredelig vis. Sammen med det internationale samfund står Danmark bag det kenyanske folk i afslutningen på valgprocessen og støtter dets ønske om demokratisering og bæredygtig udvikling for alle.”