Tilfredse nordjyske lejrchefer trods en sommer på det jævne

af

Arkivfoto: lovecats / Pixabay

Selvom sommeren har budt på en del regn og færre sommerdage end normalt, beklager lejrcheferne på de nordjyske campingpladser sig ikke. Turisterne har fundet vej til campingpladserne alligevel, i sær de udenlandske turister. På Tornby Strand Camping og Asaa Camping meldes endda om en lille fremgang i overnatningstallene.

Sol og sommer rimer på camping. Når sommeren så ikke viser sig fra sin bedste side, kan det betyde færre gæster ude på campingpladserne. Sådan har det dog ikke været på Tornby Strand Camping ved Hirtshals og Asaa Camping ved Dronninglund. Det er bl.a. flere udenlandske turister og autocampere, der redder sæsonen for de to campingpladser.

– Vi har haft stor fremgang på udenlandske turister, men færre danske turister. Indtil nu ligger vi et par procent over sidste års antal overnatninger, fortæller Morten Jensen, der ejer Tornby Strand Camping. Han fortsætter:
– Vores gæster har haft en god og positiv oplevelse og har absolut ikke brokket sig over vejret. Langt de fleste er gode til at nyde vejret uden for, når solen skinner. Og så hygge sig med spil, opleve området og andet, hvis det regner.

Medierne bærer brænde til bålet
På Aasa Camping har de også oplevet en lille stigning i overnatningstallene. Her skyldes fremgangen i sær flere udlændinge, autocampere og flere udlejninger af hytter. Laila Jensen, der ejer campingpladsen sammen med sin mand, siger:

– Vi har ikke oplevet ret megen hedebølge og ej heller så meget regn, som medierne gerne vil give indtryk af. Det er et stort problem, at medierne fokuserer så meget på vejrudsigter, der langt hen ad vejen ikke holder, fortæller Laila Jensen.

Det synspunkt er Morten Jensen fra Tornby Strand Camping helt enig i:

– Medierne er selvfølgelig ikke skyld i det dårlige vejr. Men de fokuserer meget på ekstremer, der skaber store overskrifter i medierne. Det afskrækker mange folk fra at tage på camping, selvom det skybrud, de omtaler måske kun rammer en lille del af Danmark. Det skader hele turistbranchen, når vejret tales ned, fortæller Morten Jensen.

Fremgang på landsplan
På landsplan viser tal fra Danmarks statistik, at antallet af overnatninger inden for camping i første halvår er 1 % højere i første halvår af 2017 i forhold til sidste år. Der foreligger endnu ikke overnatningstal for juli måned.

I alt var der godt 3.960.000 overnatninger på de danske campingpladser i perioden januar – juni 2017. Heraf var der en fremgang for udenlandske turister på 4,3 %.