Fælles nordisk matchfixing-samarbejde

af

Arkivfoto: macblack / Pixabay

I weekenden vedtog de nordiske lande et forslag fra DIF om at anerkende matchfixing-straffe på tværs i Norden.

Som den første region i verden skal de nordiske lande samarbejde på tværs af landegrænser om at bekæmpe matchfixing. Det er resultatet af et forslag fra Danmarks Idrætsforbund (DIF), der blev vedtaget på et møde mellem de nordiske idrætsforbund lørdag på Færøerne.

– Det er en historisk og vigtig beslutning og et vigtigt rygstød til at sikre idrættens troværdighed. Selvom reglerne er forskellige i hvert land, så har de pågældende atleter vidst, at de har overtrådt grænsen. Derfor er det uacceptabelt, at de kan fortsætte karrieren blot ved at krydse grænsen , siger Poul Broberg, chef for Public Affairs i DIF.

Han glæder sig samtidig over, at det danske forslag mødte bred opbakning ved lørdagens møde.

Næste skridt bliver at nedsætte en arbejdsgruppe, der skal udarbejde det endelige forslag. DIF sætter rammerne for arbejdet, der også skal pege videre end et nordisk samarbejde.

– Matchfixing er den mest alvorlige trussel mod idrætten i dag. Derfor er vi nødt til at være mere ambitiøse. Udover en nordisk løsning skal vi derfor også se på, hvordan, hvordan den gensidige anerkendelse kan udbredes på europæisk plan og i sidste ende globalt, siger Poul Broberg.

Det er ikke første gang, de nordiske lande går forrest i kampen for en fair idræt. Også på dopingområdet gik et fælles nordisk samarbejde forud for en global indsats.

Arbejdsgruppens forslag bliver fremlagt til vedtagelse på Nordisk Møde 2018 i Sverige.