42-årig mand forsvandt til Libanon med børnene

Retten i Helsingør besluttede i går, at en 42-årig mand skal varetægtsfængsles for at have unddraget moderen hendes forældremyndighed til to af parrets fælles børn.

Manden, som er dansk statsborger, rejste i februar sidste år til Libanon med parrets to yngste børn på henholdsvis otte og 13 år, og efter aftale med børnenes mor, men kort efter ankomsten til Libanon meddelte han, at han ville skilles. Et halvt år senere kontaktede han igen kvinden og fortalte, at de nu var endeligt skilt.

Herefter brød han helt kontakten med kvinden, som ikke har set de to børn siden. Nu har kvinden imidlertid fået tilkendt fuld forældremyndighed over børnene og kontaktede derfor Nordsjællands Politi for at få hjælp til at få børnene hjem igen.

I går afsagde Retten i Helsingør kendelse om, at manden skal varetægtsfængsles i fire uger, men da han ikke opholder sig i Danmark, vil han nu forsøges efterlyst internationalt.