Drikkevandet i Ribe er forurenet med e-coli bakterier

Arkivfoto: com77380 / Pixabay
Kunder, der får vand fra DIN Forsyning i Ribe anbefales, at koge vandet, før det drikkes eller bruges til madlavning.

Vandet er nemlig forurenet med e-coli bakterier. Det oplyser DIN Forsyning, som også anbefaler, at man koger vandet i mindst to minutter, inden man drikker det. Vandet fra hanerne kan godt bruges til f.eks. tøjvask ved mindst 60 grader, kogning af kartofler o.lign.

Kender endu ikke årsagen til forureningen
Det var en vandprøve fra Skindermarkens Vandværk i Ribe, som viste sig at indeholde såkaldt E-coli bakterier.

– Vi arbejder intenst på at finde eventuelle kilder til drikkevandsforureningen. Det er endnu for tidligt at sige noget om årsagen til forureningen, men vi holder kunder og medier løbende orienteret om situationen og melder ud, når vi ved noget nyt, siger Eric Lauridsen, afdelingsleder, DIN Forsyning.

Et kort over de berørte områder kan ses her.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *