Så er overenskomsten for politikadetter på plads

Foto: Politi.dk


Efter et noget kaotisk forløb, hvor færdiguddannede politikadetter endte med at stå uden overenskomst og dermed ikke kende deres fremtid, er Politiforbundet og Moderniseringsstyrelsen nu blevet enige om en overenskomst.

Med aftalen er der bl.a. opnået enighed om, hvordan man sikrer, at politikadetterne i tilfælde af en fremtidig konfliktsituation kan løse opgaver af væsentlig betydning for Danmarks sikkerhed, samtidig med at politikadetterne har strejkeret.
Dermed tilgodeses både Rigspolitiets og politikadetternes interesser.

– Jeg er meget tilfreds med, at vi nu har en overenskomst for politikadetterne. Nu hvor aftalen er i hus, kan politikadetterne trække i arbejdstøjet og være med til at løse de vigtige opgaver, som de er uddannet til, siger Innovationsminister Sophie Løhde og fortsætter:

– Det er ingen hemmelighed, at vi har haft svært ved at blive enige om, hvordan en eventuel konfliktsituation skal håndteres. Men vi er nu enige om, at politikadetterne har ret til at strejke som andre overenskomstansatte, samtidig med at de i tilfælde af en arbejdskonflikt kan løse opgaver af væsentlig betydning for Danmarks sikkerhed. Derfor er jeg rigtig glad for, at vi har fået en god løsning, som alle kan være tilfredse med.