Modermælkserstatning trækkes tilbage

Semper tilbagekalder nu modermælkserstatningen Allomin 1 Syrnet SensiPro med flere holdbarhedsdatoer.


Modermælkserstatningen Allomin Syrnet SensiPro 1 trækkes nu tilbage – det anbefales, at det ikke gives til børn under 6 måneder.

Virksomheden Semper tilbagekalder modermælkserstatning Allomin Syrnet SensiPro 1 med flere holdbarhedsdatoer: 20/06/2018, 20/08/2018, 09/09/2018 og 29/11/2018.
Enkelte pakker kan indeholde poser med tilskudsblanding Allomin Syrnet SensiPro 2, der indeholder mere jern end modermælkserstatning Allomin Syrnet SensiPro 1. Indholdet af jern i tilskudsblanding Allomin Syrnet SensiPro 2 er derfor for højt for børn under 6 måneder.

Der er tale om pakker med en nettovægt på 4×700 g og som kan være solgt i Netto, Føtex, Bilka, Salling, Meny, Spar, Min Købmand, Let-Køb, Rema 1000, butikker under Coop, Nemlig.com, BabySam, Helsam og enkelte apoteker.

Tilbagekaldelsen sker efter der er blevet fundet en pakke med modermælkserstatning Allomin Syrnet SensiPro 1, som indeholdt poser med tilskudsblanding Allomin Syrnet SensiPro 2.

Skulle man have købt en af de ovennævnte pakker med modermælkserstatning, så er rådet, at man ophøre med at bruge dem til børn under 6 måneder og leverer produktet tilbage til butikken, hvor det er købt, eller at kassere det.