O.J. Simpson er blevet løsladt

O.J. Simpson på besøg hos de amerikanske tropper under Operation Desert Shield i 1990. Det var før drabet på hans eks-kone og røveriet i Las Vegas. Foto: Gerald Johnson.


O.J. Simpson er blevet løsladt efter ni års fængsel for et røverisk overfald på et hotelværelse i Nevada. Det oplyser flere amerikanske medier, heriblandt nyhedsbureauet AP.

Simpson, der er tidligere kæmpe stjerne i amerikansk fodbold, blev løsladt klokken 00.08 natten til søndag lokal tid (søndag formiddag dansk tid) fra Lovelock Correctional Center i det nordlige Nevada.

O.J. Simpson blev i 1995 frikendt for drabet på sin eks-kone Nicole Brown Simpson og hendes ven, Ron Goldman. Det skete efter først en længere biljagt, der blev sendt direkte på tv og derefter en retssag, som blev massivt dækket af medier fra ind- og udland.

I 2007 blev O.J. Simpson anholdt igen. Denne gang for et væbnet røveri på et hotelværelse i Las Vegas. Sammen med fem andre mænd opsøgte han to forhandlere af sportssamlerobjekter og krævede at få udleveret nogle af sine egne ting.

Den 70-årige O.J. Simpson blev dømt for røveriet i 2008 og har siden siddet fængslet, indtil i dag, hvor han blev prøveløsladt.