Påvirket bilist ville vise sig: Fire unge mænd kommet til skade i uheld

Arkivfoto: Rolf Larsen


Fire unge mænd blev kvæstet, da en 39-årig mand spillede smart og ville vise ‘hvordan man kører bil’.

Fyns Politi oplyser, at man kort efter klokken 01.30 i nat modtog flere anmeldelse om et færdselsuheld, hvor flere personer var blevet ramt af en bil på Mariesmindevej i Langeskov. Af anmeldelser blev det anslået, at mere end 100 mennersker var forsamlet på stedet – der i øvrigt af politiet er kendt som et sted, hvor der af og til køres “gaderæs”.

Politi og ambulancer blev sendt til stedet, hvor fire unge mænd i alderen 18 til 25 år var kommet til skade.

Afhøringer af vidner har indtil videre klarlagt, at de mange mennesker var forsamlet i Langeskov, efter at man havde kørt gaderæs et andet sted i Odense. Ifølge politiet er der ikke forlydender om, at forsamlingen har kørt ræs på uheldsstedet lørdag aften.

Flere biler holdt parkeret og folk stod og snakkede, da en bil kom kørende med meget høj hastighed. Vidneforklaringer peger på en hastighed “et godt stykke over 100 km/t.”. Føreren rammer her en bil, der holder parkeret i højre side af vejen, samtidig med, at den første fodgænger snittes af bilen. Gerningsbilen rammer herefter en bil, der kører i samme retning, som så slynges mod venstre over i to parkerede biler og rammer samtidig yderligere to fodgængere. Gerningsbilen slynges til højre og rammer her andre to parkerede biler og en fodgænger.

Samlet set er 4 fodgængere og 7 biler impliceret i uheldet. De fire tilskadekomne er mænd på 18, 18, 19 og 25 år, som alle har pådraget sig brud på benene, den 25-årige endda åbent benbrud og hovedtraume.

Alle er uden for livsfare, oplyser Fyns Politi.

Føreren af gerningsbilen – en 39-årig mand fra lokalområdet – er anholdt og sigtes for spirituskørsel, kørsel i narko/medicinpåvirket tilstand, kørsel i frakendelsestiden, straffelovens § 252 om i grov kådhed eller på lignende hensynsløs måde at have forvoldt nærliggende fare for nogens liv eller førlighed samt straffelovens § 249 om betydelig uagtsom legemsbeskadigelse under skærpende omstændigheder.

Fyns Politi oplyser, at efterforskningen har klarlagt, at den 39-årige ikke var en del af de mange mennesker, som var forsamlet i forbindelse med gaderæs.

Forud for uheldet havde den anholdte haft et skænderi med sin kæreste et andet sted og den anholdte forlod stedet i bil. Da han bemærkede den forsamlede gruppe mennesker på Mariesmindevej besluttede han sig for at vise flokken “hvordan man kørte bil”.

Der vil senere i dag blive foretaget en juridisk vurdering af, hvorvidt den anholdte fører skal fremstilles i grundlovsforhør, oplyser Fyns Politi.