Nordkoreas ambassadør indkaldt til samtale i Udenrigsministeriet

Den nordkoreanske ambassadør Kang Yong Dok, der er sideakkrediteret til Danmark fra Stockholm, var i dag indkaldt til møde med udenrigsministeriets direktør for udenrigspolitik. Det oplyser Udenrigsministeriet.

Under mødet udtrykte Udenrigsministeriet på den danske regerings vegne Danmarks stærkeste fordømmelse af den seneste nordkoreanske atomprøvesprængning og det forhold, at Nordkorea har fortsat sit ulovlige atom- og ballistiske missilprogram.

Det blev desuden gjort klart, at disse handlinger udgør en alvorlig trussel mod regional og global fred og sikkerhed; at Nordkorea ikke lever op til sine internationale forpligtelser og at man med disse handlinger overtræder flere resolutioner fra FN’s Sikkerhedsråd.

Derudover blev det understreget, at den danske regering på det stærkeste opfordrer Nordkorea til straks at opgive alle sine atom- og ballistiske missilaktiviteter og i stedet engagere sig i en troværdig og meningsfuld dialog med det internationale samfund.

Endelig blev det nævnt, at Danmark igennem EU aktivt støtter implementeringen af FN’s sanktioner samt EU’s egne supplerende restriktive tiltag mod Nordkorea.