To børn tilbage i København efter sag om mulig børnebortførsel til Brasilien

Foto: Politi.dk
Søndag eftermiddag landede to danske børn med fly i Københavns Lufthavn, efter i en længere periode, at have været i Brasilien med deres mor, trods at deres fædre havde fuld forældremyndighed.

De to børn, de er henholdsvis fire og syv år gamle, fløj fra Brasilien fredag sammen med deres mor, efter en retssag i den nordbrasilianske by Belém, som blev fulgt af de danske myndigheder. De har haft følgeskab af politifolk fra Københavns Politi, siden mellemlanding i Lissabon i Portugal.

Overgivet til de sociale myndigheder
Nu hvor de er tilbage på dansk jord, er børnene overgivet til de sociale myndigheder, og vil senere blive overdraget til deres fædre.

– Jeg er meget glad for, at børnene nu er sikkert tilbage i Danmark. Det var været vores første prioritet fra starten af. I forbindelse med at mor og børn landende i København, blev moderen anholdt og anklagemyndigheden nu vil overveje, hvorvidt der er grundlag for at fremstille hende for en dommer med anmodning om varetægtsfængsling, i lyset af at moderen tidligere har være varetægtsfængslet in absentia for børnebortførsel. Da der forestår en længere juridisk proces, kan jeg ikke kommentere yderligere på sagen for nu, siger chefen for afdelingen for personfarlig kriminalitet, vicepolitiinspektør Jens Møller Jensen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.