Bandemedlem dømt: Havde skarpladt pistol med på restaurant

Arkivfoto: succo / Pixabay


Et 21-årigt mandligt bandemedlem blev i dag straffet med fængsel i 2 år og 9 måneder ved Retten i Hillerød. Baggrunden var, at han den 19. juni i år blev truffet i besiddelse af en skarpladt Walther PPK 7.65 mm-pistol med otte patroner på en restaurant i Hillerød.

Dommen er den første af sin art i Nordsjællands politikreds, siden straffen for ulovlig våbenbesiddelse under særligt skærpende omstændigheder i maj i år blev hævet i forbindelse med den nye Bandepakke III.

Den 21-årig blev desuden straffet for at være i besiddelse af en foldekniv på offentligt sted, besiddelse af euforiserende stoffer, ligesom han også blev dømt for vold mod politiet og nedsættende udtalelser til politiet. De øvrige forhold fandt sted før episoden den 19. juni.

– Jeg er meget tilfreds med, at retten var enig i, at der er tale om særligt skærpende omstændigheder, hvis man medbringer en skarpladt pistol til en restaurant. Der er fokus på at få skydevåben væk fra gaderne, da våben i det offentlige rum skaber stor utryghed. Desuden er jeg tilfreds med, at manden også er blevet dømt for de andre overtrædelser, heriblandt vold mod politiet, som retten har lagt vægt på ved strafudmålingen, udtaler anklagerfuldmægtig Anne-Mette Wedell Seerup fra Nordsjællands Politi.

Den 21-årige har siddet varefængslet siden episoden. Sagen blev behandlet som en tilståelsessag. Manden modtog dommen og blev fængslet efter dommen med henblik på afsoning.

– Jeg håber, at straffen kan være med til at sende et signal til øvrige kriminelle om, at det altså har store konsekvenser at gøre sig i ulovlig våbenbesiddelse, slutter Anne-Mette Wedell Seerup.