42-årig varetægtsfængslet: Mistænkes for at stå bag flere brande

Arkivfoto: Alexas_Fotos / Pixabay

En 52-årig mand fra Herlev er i dag blevet varetægtsfængslet, mistænkt for at stå bag fem brande i Herlev, Vanløse og på Amager.

Manden blev anholdt klokken 04.30 natten til tirsdag i forbindelse med, at politiet undersøgte en brand kort forinden i en kælder på Sandbyvej i Herlev, samt ild i containere sent mandag aften på samme vej.

Videre efterforskning forbinder den anholdte med yderligere tre påsatte brande under efterforskning af Københavns Politi. Her mistænkes den anholdte for at sætte ild i en opgangsdør på Jernbane Allé i Vanløse den 10. oktober, antænde en brand på et toilet i en lægepraksis på Frode Jakobsens Plads i Vanløse den 5. oktober og stikke ild på en bil i Reberbanegade på Amager den 27. september.

Derudover mistænkes den 52-årige for at øve hærværk mod en bil den 8. maj også i Reberbanegade.

Den 52-årige blev tirsdag fremstillet i grundlovsforhør ved retten i Glostrup, sigtet efter straffelovens § 181, der handler om brandstiftelse og har en strafferamme på op til 6 års fængsel.

– Brandstiftelse er en meget alvorlig forbrydelse, som kan ende fatalt og udløse en lang fængselsstraf. Nu må den videre efterforskning vise, om vi mener, der er grundlag for at bede retten forlænge fængslingen om to uger, siger anklager Sofie Risør, Københavns Vestegns Politi.

Retten besluttede at varetægtsfængsle ham frem til 31. oktober 2017.