DBU bekræfter aflysning: Spillerne tager fansene som gidsler

Arkivfoto: Rolf Larsen/365Sport.dk.


DBU bekræfter nu, at der ikke bliver nogen VM-kvalifikationskamp mellem det danske og svenske kvindelandshold på fredag i Göteborg.

Bekræftelsen kommer efter at det svenske medie svt.se kunne fortælle, at det svenske fodboldforbund havde fået beskeden fra DBU.

Ifølge DBU er aflysningen konsekvensen af, at spillerne på Kvindelandsholdet ikke er mødt ind til træning mandag og tirsdag.

På grund af det manglende fremmøde meddelte DBU i går spillernes fagforening Spillerforeningen, at der onsdag klokken 10 ville blive sendt en besked til det svenske fodboldforbund, SFF. DBU har nu meddelt SFF, at “spillerne på Kvindelandsholdet ikke ønsker at stille op til fredagens landskamp, der derfor ikke kan spilles”, som det hedder i en pressemeddelelse fra DBU.

DBU: Spillerne tager fansene som gidsler
– Det er en historisk dårlig dag for Kvindelandsholdet og for dansk fodbold samlet set. Det er beklageligt, men også helt grotesk, at vi står i en situation, hvor spillerne ikke vil møde op til vigtige landskampe, selv om vi har tilbudt bedre vilkår og inviteret til nye forhandlinger efter kampene. Vi oplever, at Spillerforeningen og spillerne tager landskampe og fans som gidsler i faglige forhandlinger, siger Kim Hallberg, elitechef i DBU.

DBU har orienteret FIFA om afbuddet til landskampen og afventer nu en disciplinær straf, som kan være økonomisk, pointstraf og/eller udelukkelse fra hele VM-kvalifikationen.

På tirsdag skulle Kvindelandsholdet møde Kroatien på udebane, men også den kamp er i stor risiko for at blive aflyst.