Familie forgiftet: To børn er døde

Arkivfoto: Rolf Larsen.


To børn er døde af forgiftning, muligvis efter at have spist indsamlede svampe. Forældrene og syv andre børn er under behandling.

Hos Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi blev man opmærksomme på hændelsen, da man i dag klokken 10.45 modtog en anmeldelse fra Region Sjællands vagtcentral om, at man der var sendt ambulancer til en adresse i Haslev, hvor der var flere sygdomstilfælde.

Ved ankomsten blev det konstateret, at der var flere sygdomsramte personer, der blev bragt til forskellige hospitaler.

Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi oplyser først på aftenen, at i alt 11 familiemedlemmer – to voksne og ni børn, blev bragt til forskellige hospitaler og at to af børnene er døde. To andre børn er alvorligt forgiftet, mens fem andre børn er fortsat indlagt og det samme er børnenes forældre.

Det er endnu ikke fastslået hvad familien er blevet forgiftet af, men tidligere i dag meddelte Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi, at man arbejdede ud fra oplysninger om, at forgiftningen skyldes indtagelse af indsamlede svampe, som har været brugt i madlavningen.