Fængsel og ubetinget udvisning til våbentyv

Arkivfoto: succo / Pixabay

En 38-årig ghanesisk statsborger blev i går ved Retten i Randers idømt halvandet års fængsel og blev udvist af Danmark med indrejseforbud i 12 år for våbentyveri, besiddelse af skydevåben under særligt skærpende omstændigheder og indbrud.

Den 38-årige mand blev dømt for, sammen med en 23-årig medgerningsmand, at have brudt ind i en lejlighed på Bavnehøjvej i Hadbjerg i april måned, hvor de stjal flere rifler og geværer med ammunition fra et våbenskab og værdier for i alt omkring 80.000 kr. Herefter kørte de våbnene hjem til dem selv, hvor politiet senere fandt det ene af våbnene.

I forbindelse med tyveriet stjal gerningsmændene også en bil, som tilhørte ejeren af lejligheden.

Gerningsmændene blev fanget, da en patrulje fra Østjyllands Politi dagen efter opdagede den stjålne bil og efter en mindre biljagt fik fat i den 23-årige gerningsmand. Herefter førte den videre efterforskning til anholdelse af den 38-årige ghanesiske statsborger.

Den 23-årige mand blev før sommerferien idømt halvandet års fængsel, mens dommen over hans makker altså først faldt i går.

Anklager Irene Thyssen er meget tilfreds med udvisningsdommen.

– Den dømte er ikke tidligere betinget udvist, men på grund af sagens alvor og karakter fulgte retten min påstand om ubetinget udvisning. Det er jeg naturligvis meget tilfreds med, siger Irene Thyssen.

Den 38-årige ankede dommen til landsretten.