To sigtet for krybskytteri ved Ulfborg

Arkivfoto: sluehr3g / Pixabay


Sent mandag aften blev to mænd anholdt og sigtet for overtrædelse af jagtlovgivningen efter at have anskudt en kronhjort ved Ulfborg. Den ene mand blev desuden sigtet for spirituskørsel.

Anholdelserne skete efter Midt- og Vestjyllands Politi klokken 21.22 modtog en anmeldelse om, at der var blevet affyret riffelskud ved en majsmark i Husby ved Ulfborg. En hundepatrulje blev sendt til stedet, hvor vidner havde set to mænd stå ved en kronhjort.

De to mænd på marken forsøgte at stikke af, da hundepatruljen ankom, men politihunden fik hurtigt standset den ene – en 47-årig mand. Hans makker – en 48-årig mand – løb hen til sin bil og kørte væk fra stedet, men blev ganske kort tid efter standset ved en nærliggende rasteplads. Politiet konstaterede her, at manden havde ført bilen i spirituspåvirket tilstand.

De to mænd, som begge er fra lokalområdet, blev sigtet for overtrædelse af jagtlovgivningen ved blandt andet at have drevet jagt uden jagtret. De erkendte begge forholdet. Den 48-årige mand blev desuden sigtet for spirituskørsel.

Politiet har beslaglagt den anvendte riffel med tilhørende kikkertsigte og patroner. Med hjælp fra en schweisshundefører blev det anskudte dyr lokaliseret og aflivet.