147.113.040 millioner til at knække cancer

PRfoto.

En uges oplysning om kræft og en stor indsamling til Kræftens Bekæmpelses arbejde med forskning, patientstøtte og forebyggelse kulminerede lørdag aften med ’Knæk Cancer Live’ på TV 2.

Der er indsamlet i alt 147.113.040 kroner i løbet af ugen, som kulminerede med tv-showet ’Knæk Cancer Live’ lørdag aften på TV2. Det indsamlede beløb er blandt de største indsamlede beløb i Danmark i de senere år, men mindre end sidste års rekord på mere end 160 millioner kroner.

Engagementet om Knæk Cancer har været stort og fantasifuldt over hele landet. Der er solgt kager, perleplader og grydelapper, gennemført spisearrangementer i alle størrelser, afholdt auktioner, uploadet Knæk Cancer-blomster samt løbet og cyklet tusindvis af kilometer for at samle penge ind. Der er holdt stemningsfulde lysceremonier, og der er sms’et og indtelefoneret små og store beløb fra privatpersoner og virksomheder.

Samtidig er der givet informationer og rådgivning om kræft på tv, web og sociale medier, i Kræftens Bekæmpelses rådgivninger over alt i landet og i de fire byer, som Knæk Cancer-bussen har besøgt de seneste dage.

– Vi er dybt taknemmelige over den fantastiske opbakning, danskerne igen i år viser kræftsagen – både økonomisk og menneskeligt. Det giver håb til de mange kræftpatienter og pårørende, som slås med sygdommen, for Knæk Cancer viser, at vi alle tænker og føler med dem, siger Kræftens Bekæmpelses direktør, Leif Vestergaard Pedersen, og tilføjer:

– Hver en krone tæller, for de er med til at sætte afgørende forskning i gang, der ellers ikke ville blive sat i gang. Jeg glæder mig til mandag morgen at kunne trykke på knappen, så de første forskningsprojekter kan komme i gang. Stor tak til TV 2 for igen i år at have ydet en flot indsats – både ved at have medvirket til at oplyse danskerne om kræft og til det flotte indsamlingsresultat.

Det går pengene til
Kræftens Bekæmpelse har forhånd prioriteret og via hjemmesiden detgårpengenetil.dk orienteret om, hvordan Knæk Cancer 2017-pengene fordeles på temaer og projekter. En lang række projekter vil allerede mandag morgen få at vide, at de får penge fra Knæk Cancer og kan sætte gang i arbejdet.

De projekter, som igangsættes, handler bl.a. om støtte til unge forskere og om at sikre, at færre børn og unge bliver rygere, at senfølger af kræftbehandling afhjælpes bedre, og at kræftdiagnoser kan stilles tidligere.