Politiet kontrollerer trafikanter i forbindelse med J-dag

Foto: Rigspolitiet


Fra i dag og frem til søndag gennemfører politiet en målrettet landsdækkende indsats mod spiritus- og narkotikakørsel. Det sker i forbindelse med at julebryggen frigives.

Traditionen tro afholder mange restauranter og værtshuse over hele landet arrangementer for at markere ”J-dagen”, der markeres i morgen, fredag den 3. november ved frigivelsen kl. 20.59.

Politiet er derfor klar med en landsdækkende målrettet indsats rettet mod spiritus- og narkotikakørsel og vil være tilstede på gader og veje alle dage for udføre kontroller.

Politiet opfordrer derfor til, at man på forhånd aftaler, hvem der skal køre bilen hjem efter festlighederne, eller at man tager en taxi eller bus hjem.

Selv om den generelle holdning er, at det er uacceptabelt at køre i påvirket tilstand,er spirituspåvirkede bilister fortsat involveret i hver 7. dødsulykke.

Ved den tilsvarende indsats i 2016 blev der landet over i løbet af de 4 kontroldage sigtet 105 spirituspåvirkede førere, hvoraf 26 var involveret i færdselsulykker, mens 70 førere blev sigtet for at køre i narkotika eller medicinpåvirket tilstand, hvoraf 4 var involveret i færdselsulykker.