Ung mand dømt for afpresning og besiddelse af hash

Retten i Kolding idømte i går en 20-årig mand fra Middelfart 1½ års fængsel for afpresning og besiddelse af hash.

Manden blev dømt for i alt tre tilfælde af afpresning. Det ene mod en ung mand, som han havde solgt et kilo hash til.

Den 20-årige havde opsøgt den unge mand på hans bopæl, hvor han havde truet med at drukne ham i havnen eller lignende, hvis ikke han betalte ham penge. Da den unge mand ikke ville betale, valgte den nu dømte i stedet ad to omgange at afpresse den unge mands far. Den ene gang i en telefonsamtale, og derefter på farens adresse, hvor han sammen med en ukendt gerningsmand forsøgte at afpresse faren for penge.

Ud over afpresning blev han dømt for i februar at have været i besiddelse af 2,9 kilo hash.

– I dette tilfælde blev hashen opdaget lidt tilfældigt, da politiet var til stede på den tiltaltes adresse i forbindelse med en brand ved ejendommen. En betjent stod i baghaven, da en dametaske pludselig dumpede ned fra himlen. Betjenten nåede at se en arm blive trukket ind af et vindue. Kort tid efter fik han kontakt til den 20-årige, som han kunne konstatere, havde den samme trøje på, som den, der var set gennem vinduet. Desuden var der tale om vinduet i den lejlighed, hvor den 20-årige boede. På både tasken og hashen fandt politiet den 20-åriges DNA, fortæller anklagerfuldmægtig i Sydøstjyllands Politi, Mika Nissen.

I marts foretog politiet en ransagning i lejligheden på baggrund af oplysninger om, at der foregik hashsalg. Her fandt politiet en frysepose med 54.000 kr. i kontanter og en mindre mængde kokain, som den 20-årige blev dømt for at besidde. Han blev derudover dømt for at have solgt hash svarende til de 54.000 kr.

Samtidig erkendte han fire forhold om besiddelse af ulovlige dopingmidler, en peberspray og en mindre mængde kokain til eget brug.

Retten besluttede desuden, at de 54.000kr., den fundne mængde hash, adskillige dopingmidler og en peberspray skal konfiskeres.

Den 20-årige har været varetægtsfængslet siden den 22. maj i år, og på anklagerens begæring blev han fængslet efter dom.

Han ankede dommen til formildelse og kærede i øvrigt rettens beslutning om fængsling efter dom.