Stigning i antallet af sprit- og narkobilister i forbindelse med J-dag

Foto: Rigspolitiet


Der er en tradition, som er ligeså stor som J-dag, nemlig politiets spritkontroller i dagene omkring.

I løbet af de fire dage som den landsdækkende indsats stod på blev der standset mere end 4.900 køretøjer, 92 førere blev sigtet for spirituskørsel og 82 førere for kørsel i narko- eller medicinpåvirket tilstand.

I samme periode skete der 14 trafikuheld, hvor føreren var påvirket af spiritus og 5 trafikuheld, hvor føreren var mistænkt for narkokørsel.

På selve J-dag, fredag den 3. november, blev 15 førere sigtet for spirituskørsel og 24 for kørsel i narko- eller medicinpåvirket tilstand. Samtidig blev der registreret 3 trafikuheld, hvor føreren blev sigtet for spirituskørsel, og ingen uheld med narkokørsel.

I forhold til sidste års kontrol omkring J-dag ligger antallet af sigtede for spirituskørsel og kørsel i narko- eller medicinpåvirket tilstand væsentlig højere. Denne stigning ses dog ikke blandt de andre færdselsovertrædelser i perioden, som er status quo, oplyser Rigspolitiet.