Fire mænd dømt: Forsynede boderne i Pusherstreet med hash

Københavns Byret. Foto: Per Johansen.


Fire mænd er blevet idømt fængselsstraffe for at have forsynet boderne i Pusherstreet på Christiania med hash.

Dommen faldt i går i Københavns Byret.

De fire mænd, der er i alderen 34 til 70 år, blev straffet med op til 2 år og 3 måneders fængsel.

De tre af mændene blev dømt for at have solgt 275 kg hash over en periode på ca. to måneder. Den fjerde blev dømt for at have solgt 175 kg hash over en periode på 37 dage.

Hus og lejlighed til opbevaring af hash
De fire personer blev fundet skyldige i at have været en del af en organisation, der forsynede boderne i Pusherstreet med hash. Hashen blev opbevaret i den ene dømtes hus på Christiania. Herfra blev den transporteret videre til en lejlighed tættere på Pusherstreet, som tilhørte en anden dømt. Fra lejligheden blev hashen fordelt ud til boderne i Pusherstreet.

Straf uanset rolle
En 38-årig mand, der havde haft en ledende rolle i forbindelse med hashhandelen, blev idømt 2 år og 3 måneders fængsel. En 48-årig, hvis eneste rolle i sagen var at stille sin lejlighed på Christiania til rådighed for opbevaring af hash, blev idømt 1 års fængsel. En 70-årig, der – udover at have opbevaret hash i sit hus på Christiania – blev dømt for at have transporteret hashen videre, blev idømt 1½ års fængsel. Den sidste domfældte – en mand på 34 år – blev dømt for at have deltaget i en kortere periode end de øvrige og idømt 1½ års fængsel.

– Sagen viser, at hvis man deltager i den organiserede hashhandel på Christiania, så bliver man straffet hårdt, uanset om man spiller en større eller mindre rolle. Jeg er derfor godt tilfreds med dommen, siger anklager Jens Povlsen.

Alle fire dømte udbad sig betænkningstid med hensyn til, om de ville anke dommen.