Flere østjyske køreskoler overtræder love og regler

Foto: Rigspolitiet.


Der blev givet både påtaler og sigtelser, da Østjyllands Politi i sidste uge besøgte kredsens køreskoler. Det oplyser Østjyllands Politi i en pressemeddelelse.

Sammen med de øvrige politikredse i Jylland og på Fyn gennemførte Østjyllands Politi kontrol af kredsenes køreskoler. Kredsen dækker kommunerne Randers, Norddjurs, Syddjurs, Favrskov, Aarhus, Odder og Samsø og i alt 26 skolevogne og et enkelt køreteknisk anlæg, der har haft besøg, for at tjekke om undervisningen er i orden, ligesom skolevogne er blevet standset for at undersøge, om elevens undervisningsplan er udfyldt, og om bilen og udstyret er, som det skal være.

Resultatet er, ifølge Østjyllands Politi, at der i alt er givet 18 påtaler og 10 sigtelser for at overtræde reglerne. Blandt andet har der været tilfælde, hvor en bil ikke var godkendt som skolevogn, og tilfælde hvor den praktiske køreundervisning af en elev var begyndt, før der var lavet en lektionsplan.

– Køreskolerne har haft meget at se til det seneste år. Antallet af elever er steget med de nye regler om kørekort til 17-årige, og det giver helt naturligt et øget pres i hverdagen for at få styr på alle de formaliteter, der følger med, når man driver en køreskole. Derfor har vi været på besøg og vejledt, hvor der har været tvivl, og givet påtaler og sigtelser, hvor der har været overtrædelser af reglerne, siger leder af færdselspolitiet Jeppe James Olsen, Østjyllands Politi.

Reglerne om kørekort til 17-årige trådte i kraft 1. januar i år. Det alene har til og med september givet et optag på hele 2.232 17-årige elever i Østjyllands politikreds.