Forældrepar skyldige i vold mod børn

Modelfoto: Counselling / Pixabay

Et forældrepar fra Fredericia blev i dat fundet skyldige i at have begået vold mod deres tre mindreårige børn.

I starten af februar i år modtog Sydøstjyllands Politi en anmeldelse fra Fredericia Kommune om mulig vold i hjemmet. På den baggrund foretog politiet en afhøring af børnene, der hver især forklarede om den vold, de havde været udsat for.

– Børnene forklarede blandt andet, at de blev slået af både deres mor og far, og at det foregik både med hænderne, men også med forskellige genstande, siger anklagerfuldmægtig ved Sydøstjyllands Politi, Mika Nissen.

Forklaringerne, der var optaget på video, blev afspillet i retten, og domsmandsretten fandt børnenes forklaring troværdig. På den baggrund blev forældrene fundet skyldige i at have udøvet vold mod børnene. De blev fundet skyldige i at have udøvet volden i en ukendt periode forud for februar 2015 mod det ældste barn, og efterfølgende mod alle tre børn indtil oktober 2016.

Sagen behandles i ved Retten i Kolding og fastsættelsen af straffen er blevet udsat til den 13. december, hvor det også afgøres, om der skal ske udvisning af forældrene, der ikke er danske statsborgere.

For Anklagemyndigheden mødte anklagerfuldmægtig Mika Nissen.