Maleri solgt for godt 2,8 milliarder kroner

Et 500 år gammelt maleri af mesteren Leonardo da Vinci er blevet solgt for 450 millioner dollar – eller godt 2,8 milliarder kroner. Det skriver BBC News.

Maleriet, der er kendt som Salvator Mundi (Verdens Frelser) blev solgt hos Christie’s i New York og prisen er den højeste nogensinde for et kunstværk.

Da billedet i 1958 blev solgt på en auktion i London indbragte det 60 dollar. Dengang var opfattelsen, at billedet ikke var malet af Leonardo da Vinci, men af en af hans følgere. Selv i dag, er der uenighed blandt eksperter om, hvorvidt det faktisk er da Vinci, som har malet billedet. Alligevel blev billedet altså solgt til rekordpris. Hammerslaget faldt ved 400 millioner dollar og med salær kom prisen op på 450,3 millioner dollar.

Salvator Mundi (Verdens Frelser) af Leonardo da Vinci, ca. år 1500.