Teenage-drenge varetægtsfængslet: Sigtes for flere grove voldssager

Retten i Holbæk. Arkivfoto: Alex Christensen.

To store drenge på 16 og 17 år fra Kalundborg blev i formiddag varetægtsfænglset, sigtet for flere tilfælde af bl.a. grov vold.

De to sigtede, blev fremstillet i grundlovsforhør ved Retten i Holbæk. De er sigtet for flere tilfælde af vold, grov vold, trusler på livet, ulovlig tvang samt for forsøg på efterfølgende røveri mod et af ofrene, der alle er jævnaldrende unge mænd fra Kalundborg.

Forholdene er blevet begået i perioden fra 30. august til 11. november i år, og af sagerne fremgår det, at et offer er blevet overfaldet ikke mindre end tre gange samt i forbindelse med et af overfaldene at være blevet truet til at hæve penge fra en hæveautomat til gerningsmændene.

De to sigtede, der begge tidligere er straffet for vold, blev varetægtsfængslet i surrogat på en sikret institution for unge frem til den 19. december.

Forsinkede anmeldelser
– Vi har oplevet en vis forsinkelse på anmeldelser i del af sagerne, der er anmeldt nogen tid efter gerningstidspunktet. Det er med til at besværliggøre politiets efterforskning, når politiet skal forsøge at klarlægge, hvad der er sket i sagerne, og når politiet eventuelt skal sikre beviser, fortæller politikommissær Richard W. Olsen, efterforskningsafdelingen hos lokalpolitiet i Holbæk.

– Helt generelt er det i straffesager vigtigt, at ofre og vidner går til politiet med den viden, som man ligger inde med i en straffesag. Det har også en stor betydning i forhold til et grundlovsforhør, at sagerne er så belyste som overhovedet muligt på dette tidspunkt i en efterforskning, forklarer anklagerfuldmægtig Mick Villadsen-Tjell, der var mødt for anklagemyndigheden i grundlovsforhøret i Retten i Holbæk.