20-årig mand dømt for vold: Kastede øldåse i hovedet på sit offer

Arkivfoto: succo / Pixabay

En 20-årig mand blev i dag ved Reten i Horsens dømt for at have kastet en øldåse i ansigtet på en 24-årig mand.

Episoden fandt sted den 17. februar i år på Smedegade i Horsens.

Den 20-årige forklarede i retten, at han var i byen med tre andre kammerater, og at de her havde mødt den 24-årige og hans kammerat. Den 20-årige og den 24-årige, der ikke kendte hinanden i forvejen, havde en ordveksling hvor de provokerede hinanden. Den 20-årige blev skubbet kraftigt i ryggen af den 24-årige, så han faldt. Han var bange for at få flere tæsk, så han tog en dåse frem fra inderlommen og kastede den efter den 24-årige, hvorefter han løb væk.

Foklaringen blev støttet af den 20-åriges kammear, der også var i retten i dag som vidne. Den 20-årige så ikke, om han ramte den 24-årige med dåsen, men konstaterede senere, at han havde ramt ham i øjet.

Blind efter dåsekast
Den 24-årige var også i retten for at afgive forklaring, og han forklarede, at han alene havde skubbet til tiltalte for at komme forbi ham. Han forklarede også, at han i dag er blind på venstre øje som følge af episoden, og at han har måttet opgive to uddannelser.

Fik betinget dom
Anklagemyndigheden havde rejst tiltale for grov vold, men domsmandsretten mente ikke, at at volden skulle henføres under den grove bestemmelse, og dømte således efter straffelovens almindelige voldsbestemmelse.

Retten udmålte straffen til fængsel i tre måneder, og den blev gjort betinget med vilkår om samfundstjeneste, på baggrund af den 20-åriges gode personlige forhold og at han ikke tidligere var straffet.

Både Anklagemyndigheden og den 20-årige tager sig efter dommen betænkningstid, i forhold til om de ønsker at anke dommen.