Sveriges regering vil droppe asylsøgendes ret til at bestemme hvor de vil bo

Arkivfoto: 12019 / Pixabay

Asylsøgende i Sverige skal ikke længere kunne bestemme hvor de vil bo, men skal søge om tilladelse, foreslår den svenske regering. Målet er at højne integrationen og mindske problemer med for trange boligforhold i visse områder.

Hvert år bosætter godt 1.500 asylsøgende sig i Malmø. Det har de ret til at gøre, ifølge en svensk lov om egen bolig. Men det har, ifølge regeringen, ledt til at visse byer og områder bliver tungt belastede, at de asylsøgende får sværere ved at integrere sig i det svenske samfund og at mange boligsituationer er uholdbare. Bliver boligsituationen uholdbar, på grund af fx for lidt plads, er det desuden kommunen som ska stå for en akutbolig, hvilket eksempelvis i Malmø har belastet Malmö Stads budget. Det oplyser Sydsvenskan.

Derfor foreslår den svenske regering nu en reform af loven, som indebærer at de asylsøgende skal have en tilladelse for at bosætte sig et sted.

Malmøs borgmester Katrin Stjernfeldt Jammeh (S) har længe krævet at loven om egen bolig (EBO) blev droppet, og byder nu reformen velkommen.
– Med EBO har vi ikke haft styr nok på modtagelsen, hvilket har ført til eksklusion og sociale problemer som koster mange penge, siger Katrin Stjernfeldt Jammeh til Sydsvenskan. (News Øresund)

About the Author

News Øresund
Et uafhængigt dansk-svensk nyhedsbureau