Stor politiaktion mod bander: 15 personer anholdt

af

Foto: Politi.dk
Flere politikredse på Sjælland og i Jylland er sammen med Særlig Efterforskning Øst og Særlig Efterforskning Vest er i øjeblikket igang med en koordineret aktion, hvor indtil videre 15 personer, der alle har tætte relationer eller er medlem af en bandegruppering på Indre Nørrebro i København er blevet anholdt.

Københavns Politi oplyser, at en del af de anholdte indgår på forskellig vis i flere af de skud- og voldssager, som er sket i forbindelse med bandekonflikten, og de vil blandt andet blive sigtet for alvorlig personfarlig kriminalitet, forskellig form for bedrageri og anden berigelseskriminalitet.

Ransagning af 25 adresser
I forbindelse med anholdelserne har politiet ransaget 25 adresser på Sjælland og i Jylland, og politiet forventer, at flere adresser vil blive ransaget.

Politikredsene vil i øvrigt rette henvendelse til en række bandemedlemmer, som har gæld til det offentlige, med henblik på inddrivelse af denne.

Intensiv efterforskning af banderne
Der foregår en intensiv efterforskning og øvrig politiindsats mod banderne i Danmark. Og det er dette arbejde, der har ført til politiets aktion i dag.

– Vi hverken kan eller vil acceptere bandernes voldshandlinger og den holdning, som de involverede grupperinger åbenbart har om, at man uden hensyn til andre og omkringboende kan skyde, forøve forskellig form for vold og på anden måde skabe stor utryghed i nærområderne, siger politiinspektør Flemming Madsen fra Særlig Efterforskning Øst, og understreger at både efterforskning og øvrig politiindsats fortsætter, selv om der ikke er voldelige sammenstød i bandekonflikten i disse uger.

Flere aktioner på vej
– Dermed kan der også forventes yderligere aktioner mod bandemiljøet i den kommende tid, siger Flemming Madsen.

En del af de anholdte vil i morgen blive fremstillet i grundlovsforhør i de respektive politikredse med påstand om varetægtsfængsling.