Nu kommer sidste sæson af ’Broen’

Henrik Sabroe og Saga Norén vender tilbage i DR1s søndagsdramaserie ’Broen IIII’ Foto: Bjarne Bergius Hermansen.

Den populære søndagsdramaserie ’Broen’ vender tilbage med fjerde og sidste sæson af den dansk-svenske krimiserie.

En kvinde myrdes brutalt ved broovergangen Peberholm mellem Danmark og Sverige. Det viser sig, at ofret er Margrethe Thormod, som er direktør for Udlændingestyrelsen i København. Motivet gemmer sig muligvis i en skandale i forbindelse med en udvisningssag, som Margrethe var involveret i op til mordet.
Henrik Sabroe begynder sammen med sin danske kollega, Jonas Mandrup, at udrede det makabre mord. Han savner sin kollega og nære ven Saga Norén, som sidder i kvindefængsel i Ystad, dømt for mordet på sin mor. Henrik besøger hende ofte og efterspørger nu hendes hjælp i sagen om mordet på Margrethe Thormod. Saga afviser blankt at kunne være behjælpelig i opklaringen, da hun ikke længere er politibetjent. Det samme gælder i sagen om Henriks to savnede børn, hvor hun ikke længere vil hjælpe ham i eftersøgningen, og Henrik er tæt på at opgive håbet.

I den fjerde og sidste sæson af ’Broen’ udfordres både Saga og Henrik på et personligt plan. Deres specielle relation sættes på en hård prøve, og endnu en gang vil hændelser fra fortiden dukke op – og når serien ender, er intet længere det samme for de to.

Både nye og velkendte ansigter
Thure Lindhardt er tilbage i rollen som den danske betjent, Henrik Sabroe. Han spiller over for den svenske særegne kriminalbetjent Saga Norén, spillet af Sofia Helin. Blandt de øvrige danske medvirkende i sæson fire af ’Broen’ er f.eks. Mikael Birkkjær, Sarah Boberg, Julie Carlsen, Lars Ranthe, Thomas W. Gabrielsson, Elliott Hove, Fanny Leander Bornedal, Charlotte Fich, Sandra Yi Sencindiver og Patricia Schumann.

Den fjerde og sidste sæson af ’Broen’ sendes på DR1 fra den 1. januar klokken 21.00. Derefter sendes serien de efterfølgende syv søndage klokken 20.00 på DR1.