Fly nødlandede i Aalborg Lufthavn

Foto: Aalborg Lufthavn


Et fly måtte torsdag formiddag nødlande i Aalborg Lufthavn på vej til Oslo.

De første meldinger til alarmcentralen gik på, at der var røg i cockpittet. Dette problem blev dog løst før landing. Imidlertid kunne flyet ikke lande på normalvis, da der var problemer med flyets landingsstel, som ikke kunne foldes helt ud.

Om forløbet fortæller Morten Jensen, kommunikationschef på Flyvestation Aalborg:

– Piloten aftaler sin landing med tårnet. Han laver en overflyvning i lav højde nogle gange, så der kan laves en inspektion af landingsstellet. Da han så lander, tager flyet asfalten på den helt rigtige måde og drejer rundt om sig selv, på den måde man kan forvente.

Der var tale om et civilt fly af typen Piber 46 med fire personer ombord. Ingen kom noget til ved nødlandingen der fandt sted kl. 11.35.

Politi og redningsmandskab var på stedet ved nødlandingen og nu skal Havarikommissionen skal nu i gang med at undersøge havariet.