Mere end 3000 webshops anmeldt til Bagmandspolitiet

Arkivfoto: Photo-Mix / Pixabay


E-mærket har med hjælp fra en såkaldt ‘crawler’ indsamlet oplysninger på over 3000 danske domæner, som de mener snyder og bedrager danskere på nettet.

Listen blev torsdag overrakt til Bagmandspolitiet.

Ifølge e-mærket snydes mere end 100.000 danskere hvert år på nettet af fupbutikker.

Listen med de over 3000 navne og dertilhørende screenshots af de formodede fupbutikker er blevet overleveret til specialkonsulent Henrik Vestergaard fra Bagmandspolitiet, der står for nedtagningen og beslaglæggelsen af de mange danske domæner, og han er mere end tilfreds med at få listen i sine hænder.

– Materialet vi har fået overleveret viser tydeligt, hvor vigtigt det er med en indsats på dette område, og hvor vigtigt et værktøj det kan være for at stoppe den her enorme snyd, der er med danske domæner i dag. Derfor er vi også rigtig godt tilfredse med at få materiale af denne kvalitet i vores hænder, da vi nu med meget stor sikkerhed kan få beslaglagt over 3000 falske webshops, fortæller Henrik Vestergaard.

Tilfredshed er der også hos Det Kriminalpræventive Råd, der er glade for at kunne se nogle klare resultater af deres støtte til e-mærkets crawler. Ét er nemlig, at der nu kan lukkes over 3000 webshops, noget andet er, at det også kan ende med at have en forebyggende effekt på fremtidig kriminalitet med danske domæner.

– Crawleren kan forhåbentlig også bidrage til at give et løbende og bedre overblik over, hvordan kriminelle forsøger at snyde forbrugerne, således at forebyggelsesindsatsen kan tilrettelægges bedre, forklarer Anders Young Rasmussen.