Her er kvindelandsholdets nye træner

Lars Søndergaard blev i dag præsenteret som ny landstræner for Kvindelandsholdet – her sammen med Lene Terp, kvindetalentchef DBU. Foto: ©Anders Kjærbye – fodboldbilleder.dk

Den tidligere Superliga-træner, Lars Søndergaard, skal fremover stå i spidsen for det danske kvindelandshold.

58-årige Lars Søndergaard har skrevet en kontrakt til sommeren 2021 med DBU om landstrænerposten og han ser frem til det nye job:

– Det her er en ny og særdeles spændende udfordring for mig. Jeg har tidligere været træner i den østrigske Bundesliga og Superligaen i Danmark, men dét at få chancen for at træne sit lands landshold – det er altså noget helt specielt og fodboldfagligt interessant at træne de bedste af de bedste, siger Lars Søndergaard til DBUs hjemmeside.

Landstræneren har tidligere stået i spidsen for AaB, SønderjyskE, Viborg FF og Red Bull Salzburg, og kvindelandsholdet bliver første gang, at Søndergaard skal prøve kræfter med kvindefodbolden.

– Dét at træne et kvindelandshold er noget nyt for mig. Men det er ny erfaring og ikke mindst en spændende udfordring – noget, som jeg altid har søgt efter i min karriere, siger Lars Søndergaard.

– Med Lars Søndergaard får kvindelandsholdet en landstræner med cheftrænererfaring fra øverste hylde i både Danmark og udlandet og med en solid fodboldfaglighed. Han har egenskaberne til at fortsætte den gode, sportslige udvikling for kvindelandsholdet, som førte til EM-sølv i sommer, og som forhåbentlig kan føres endnu længere ud i fremtiden, siger Lene Terp, der er talentudviklingschef i DBU og sammen med et ansættelsesudvalg har stået for ansættelsen.

Lars Søndergaard tiltræder som landstræner pr. 1. januar. Han overtager posten fra Nils Nielsen, der stoppede som landstræner for kvindelandsholdet i september i år.

Lars Søndergaards første opgave som landstræner bliver kampen mod verdensmestrene fra USA 21. januar 2018