28-årig anholdt med 1.100 kraftige kanonslag

En 28-årig mand fra Albertslund havde 1.100 ulovlige kraftige kanonslag. (Politifoto).

Onsdag aften mødte politiet op hos en 28-årig mand fra Albertslund som var sat ham i forbindelse med salg af ulovligt fyrværkeri – blandt andet kraftige kanonslag – på sociale medier.

Da politiet ransagede mandens hjem fandt de i første omgang 20 kanonslag. Men senere dukkede et lager med over 1.000 kanonslag, 65 nødblus og tre røgbomber op i et kælderrum, som den 28-årige rådede over.

Han blev anholdt og det farlige fyrværkeri beslaglagt af politiet. Politiet beslaglagde også over 8.000 kroner, som mistænkes for at være hans foreløbige salgsudbytte og sigtede ham for overtrædelse af fyrværkeriloven ved at have været i besiddelse af den ulovlige fyrværkeri med videresalg for øje. Der venter ham nu et retsligt efterspil.

– Det er ulovligt og strafbart at besidde, sælge og købe ulovligt fyrværkeri, og politi og anklagemyndighed vil forfølge lovovertrædelser, siger fg. politikommissær Roland Klein, Københavns Vestegns Politi.

Han opfordrer til, at man holder sig langt væk fra ulovligt fyrværkeri, og minder om, at det kan koste fængselsstraf, hvis man på nogen måde er skyld i, at nogen kommer til skade eller dør som følge af sprængning af ulovligt fyrværkeri.